Wat drijft Vita?

“ Meer dan twintig jaar heb ik in de communicatiebranche gewerkt. Al van jongs af aan was ik gefascineerd door taal, of beter gezegd: de kracht van taal. Maar rond mijn 40stebegon ik nieuwsgierig te worden naar de andere aspecten van communicatie. Ik dacht: ‘succesvolle communicatie omvat veel meer dan alleen taal. Er hoort veel meer bij dat maakt dat je echt contact kunt maken met een ander.’

Ik heb de mens en haar gedrag (communicatie) uitvoerig bestudeerd en o.a. studies gevolgd in communicatie, sociale psychologie en gedragskunde. Ik heb door anderen ontwikkelde coachtechnieken en trainingsmodellen toegepast en op werkzaamheid getoetst.Ik ging me verdiepen in energetisch werk, systemisch werk en boeddhisme. En ik ontdekte gaandeweg dat mijn gekozen pad me steeds minder uitdaging bood en steeds meer energie ging kosten. De balans was zoek.

Een vriendin wees mij op NLP en vervolgens kwam ik met de geaccrediteerde post-HBO opleiding tot integraal vitaliteit coach/trainer van MARK Academy in aanraking. Het hoge uitvalpercentage onder werknemers, en zelfs young professionals, door stress, burn-out en hoge werkdruk baart mij zorgen. Mijn missie is om bedrijven te transformeren naar vitale organisaties met een laag ziekteverzuim en gelukkige werknemers die lekker in hun vel en op hun plek zitten: vitaliteit in lijf en bedrijf!

Waar ik voor ga? Dat is groei en resultaat. Waar die begrippen voor staan voor mij, is: meer geluk, genieten, een uitgebalanceerde gezondheid en een vitale mindset. De mens is wat mij drijft. Het werken met mensen, het op een diepere laag contact maken met mijzelf maar ook met anderen en zo de beweging aan te wakkeren die bijdraagt aan bewustwording en blijvende verandering. Sindsdien combineer ik mijn kennis en kunde op het gebied van taal en gedrag met mijn diepgaande en oprechte interesse in mensen en hun persoonlijke ontwikkeling door te werken als Gecombineerde Leefstijl Interventie-/ Holistische Vitaliteit coach (ik noem het ook wel eens gekscherend Lifestyle Engineer) en trainer.

Wat ik na al die jaren van kennisvergaring en werk- en levenservaring heb gevonden is, dat je geen franjes nodig hebt en veel op hetzelfde neerkomt. Alles vindt haar oorsprong in hoe jij dingen ervaart, bij je ratio en je emotie. Of je nu iets wilt veranderen in je werk of binnen je gezin, je balans wil (her)vinden of iets nieuws wil of ‘moet’ leren, het principe is altijd hetzelfde. Vaak heb je een coach of trainer nodig om echt te kunnen en durven luisteren naar wat er allemaal in je omgaat. Wat ik vooral doe is ‘luisteren tussen alle regels door’. Luisteren naar de dingen waar je jezelf nog niet (helemaal) bewust van bent.

Ik zorg ervoor dat je bij de kern komt van zowel je mogelijkheden als beperkingen. Ik laat je overbodige ballast overboord gooien, de laagjes van de ui afpellen. We focussen ons samen op wat wel werkt, wat je wel wil en wat je nodig hebt. Heel concreet, met tips en tools om dit direct in de praktijk te brengen.

Debby (Communicatie- en Gedrag expert; Integraal vitaliteit coach & trainer; Master in NLP; Energetisch kindercoach)

Twijfel maakt meer dromen stuk dan mislukking ooit zal doen

Menu
× Hoe kunnen wij je helpen?